EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLERİ BELİRLEYEN "TÜRKİYE 100 ÖDÜL TÖRENİ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

26.01.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğü ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı işbirliği ile belirlenen ‘Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi’ ödüllerini Ankara’da düzenlenen törenle aldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Oda ve Borsa başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. Listede en çok şirketin İstanbul’dan, sektörel ağırlığın ise toptan ticarette olduğu görüldü.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri yarışma sonucunda, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, "Bu müthiş bir rakam. Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler." dedi.

Çorum’dan "Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirket” listesinde Toptan ticaret sektöründe Ticaret Borsası üyesi ve Meclis Başkanı Mustafa Boyraz’ın sahibi olduğu TARIMEX İÇ VE DIŞ TİC.A. Ş. ile Fabrikasyon metal ürünleri imalatı sektöründe merkezi İstanbul’da Çorumlu işadamları Bülent Yetik ve Güven Yem San. Tic.A.Ş. ortaklarından Orhan Coşkun’un kurucusu olduğu ORİS OTO RADYATÖR İMALAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. yer aldı.

TARIMEX İÇ VE DIŞ TİC.A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Akif Boyraz ile ORİS OTO RADYATÖR İMALAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. yöneticileri Bülent Yetik ve Orhan Coşkun’a ödüllerini TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş takdim etti.

Çorum’un en hızlı büyüyen firmaya sahip olmasını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını ifade eden Ticaret Borsası başkanı Ali Bektaş “Her iki şirketimizde örnek olacak bir büyüme hızı göstererek Türkiye’nin en hızlı büyüyen firmaları arasında yer aldı.Tarımex Firmamız  Son üç yılda satışlarını yüzde 194,9 arttırarak hem gelir hem de istihdam artışı sağladı. Çorum’un böyle hızlı büyüyen yatırımcılık örneklerine daha çok ihtiyacı var.Bu büyüme oranlarının gelecekte de devam etmesini temenni ediyorum. Umarım Çorum’un ilk 100 içerisindeki sayısı önümüzdeki yıllarda çok daha fazla olacaktır. Dereceye giren firmaları kutluyor, moral ve motivasyon anlamında Çorum’a böylesine bir mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLERİ BELİRLEYEN