YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ, 4.ÇORUM TARIM VE HAYVANCILIK FUARININ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI.

24.11.2015

Çorum’da 26 - 29 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili hazırlık çalışmaları yoğun bir hızla devam ediyor. Fuar, çeşitli illerden 400 firmanın katılımıyla organize edilecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ilgi her geçen yıl artarken, fuarın içeriği de zenginleştirildi.

Fuarla ilgili bilgi vermek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

İkinci Bahar Restaurant´ta düzenlenen yemekli toplantıya; Vali Yardımcıları Haldun Aksalman, Orhan Şefik Güldibi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. yetkilisi Fevzi Atasagun, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sayan, ilçe ziraat odası başkanları, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren birlik başkanları ile bazı davetliler katıldı.

Çorum Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Süs Bitkileri, Arıcılık, Meyvecilik, Süt Ürünleri ve Gıda Fuarı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuarın açılışı 26 Kasım Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

400 FİRMA KATILACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. yetkilisi Fevzi Atasagun, “Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir” dedi.

Çorum’da 26 – 29 Kasım tarihleri arasında 4. Çorum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 400 firmanın katılımıyla organize edileceğini açıklayan Fevzi Atasagun, “Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır.

Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkânının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makinaları, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkânları oluşacaktır.

Fuarımız 26 - 29 Kasım tarihleri arasında saat: 10.00 - 20.00 arasında ziyarete açıktır. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.

ÇORUM´UN LEZZETLERİ DE TANITILACAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise fuarın bu yıl dördüncü kez düzenlendiğini, ilgi ve katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, üreticilerin, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların bu fırsatı iyi değerlendirmesini istedi.

Ermuş, fuara ünlü gurmelerin de katılacağını, Çorum´un yöresel yemeklerinin, lezzetlerinin tanıtımının yapılacağını açıklayarak, fuarın Çorum´a ve tarıma katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Ermiş, tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın desteğini beklediklerini söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ise yaptığı kısa konuşmada fuarda tarım ve sanayinin buluşması gerektiğini belirterek, Çorum´da katma değeri artıracak faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini anlattı.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da ziraat odalarının fuara katılacağını ve aktif destek vereceğini dile getirdi.

TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ise Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın 4 yıldır başarılı bir şekilde devam ettiğini, katılımın her geçen yıl artmasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Vali Yardımcısı Haldun Aksalman da Çorum´da tanıtım faaliyetlerinin uluslararası boyutta düşünülmesi, markalaşmaya önem verilmesi gerektiğini anlatarak, fuara destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.