BAŞKANLARIMIZ DEVLETİN ZİRVESİNDE

10.08.2016
BAŞKANLARIMIZ DEVLETİN ZİRVESİNDE

Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bektaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhınçal ile ilçe Borsa Başkanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı ile yapılan istişare toplantılarına katıldı.

TOBB’a bağlı oda ve borsaların başkanları, 4 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir dizi istişare toplantısı gerçekleştirdiler. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da katıldığı toplantıların ilki TOBB’da yapıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu öncülüğünde tüm Oda ve Borsa Başkanları ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de yer aldığı istişare toplantısında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, ekonomideki son durum ve iş dünyası beklentileri ele alındı. Yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de her alanda olduğu gibi ekonomide de yeni bir mücadele başladığının vurgulandığı toplantı da, bu mücadelede iş dünyasına önemli görevler düştüğünü ve yeni yükler getirdiği kaydedilmiştir. Ayrıca, bu yüklerin altından kalka bilmek için ise iş dünyası olarak dün olduğu gibi bugünde mücadeleye devam edileceği ifade edilmiş, bu süreçte finans sektörünün de iş dünyasının yanında olması gerektiği vurgulandı.

YENİ YATIRIMLARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Gerçekleştirilen toplantı sonrası Çorum heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen istişare toplantısına katıldılar. Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur.” ifadesini kullandı. Erdoğan, devam eden yatırımların olduğunu, bunlarla beraber yeni yatırımlarla ilgili de müjdeler beklediklerini söyledi. Sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki Çorum heyetinin de bulunduğu oda ve borsa başkanları, Çankaya’da Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek istişarede bulundu. Burada bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / BAŞKANLARIMIZ DEVLETİN ZİRVESİNDE