ÇORUM TİCARET BORSASI ÜYELERİNE "NEFES KREDİSİ"

03.04.2018
ÇORUM TİCARET BORSASI ÜYELERİNE "NEFES KREDİSİ"

Ziraat Bankası Çorum Bölge Başkanlığı Satış ve Performans Yöneticisi Vehbi Uzun, Çorum Hitit Şube Yöneticisi Özlem Varlıoğlu, Zafer Çarşısı Şube Yöneticisi Erhan Kartal borsamıza ziyarette bulundu.

Banka yöneticileri ziyaretinde; Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ve Genel Sekreter Funda Ertekin’e “TOBB  Nefes Kredisi” kampanyası adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol hakkında bilgi vererek, üyelerin düşük faiz oranlı bu krediden faydalanmaları için gereken desteği vereceklerini ilettiler.

Özellikle KOBİ’lerin Ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getiren Ali Bektaş, "Kredi gerek tutarı gerek faiz/kâr payı itibarıyla gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak." ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ziraat Bankası heyetine teşekkür etti.

“TOBB NEFES KREDİSİ AYRINTILARI”

KOBİ’ler ‘Nefes’ Alacak

• Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi.
  • Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.
  • Nefes Kredisi Türkiye’nin dört bir yanındaki Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden kullanılabilecek.
  • Üyelerimiz 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayacak.
  • KOBİ’ler, faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler.

Bürokrasisi az, basit kredi süreçleri

• TOBB üyesi firmalar üye olduğu Oda-Borsa'ya giderek "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.
  • Aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.
  • Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek
  • Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL

• Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak.
  • Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.