TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ İÇ ANADOLU BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI.

20.12.2016
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ İÇ ANADOLU BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI.

Ticaret Borsası Genel sekreteri Funda Ertekin TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Yönetim Kurulu istişare toplantısına katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve katılımıyla gerçekleştirilen İç Anadolu Bölge Toplantısı’nda Bölge oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve genel sekreterleri bir araya geldi.​ katıldı.

TOBB İkiz Kuleler’deki toplantıda oda ve borsaların gündemindeki konular istişare edilirken, faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, huzurun önemine işaret etti. Huzur olmadan ticaretin, ticaret olmadan da zenginliğin olmayacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, teröre karşı bütün oda ve borsaların, STK’ların tek ses tek yürek olduğunu hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, “Terör, bizi ayrıştırmak ister. Bunu beceremeyecekler” ifadesini kullandı.

Oda ve borsaların faaliyetlerine ilişkin sorularla karşılaştıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarından yapılan işleri bütün üyelere ve kamuoyuna duyurmalarını istedi. Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimiz için yaptığımız, yaptığınız o kadar çok hizmet var ki, bunları mutlaka iyi anlatıyor olmamız lazım. İş dünyası, yani üyeleriniz bunlardan haberdar olmalı. Faaliyetlerinizi iyi anlatın ki, ‘odalar ne iş yapar? Sorusunun ne kadar uzun bir cevabı olduğunu herkes görsün. Oda ve borsaların üyeleri için neler yaptığı daha net anlaşılsın” dedi.

Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken,  Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun tedbir paketindeki konular istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi(MEYBEM)’ne ilişkin sunumlar yapıldı.