MECLİS BAŞKANIMIZ MUSTAFA BOYRAZ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ALİ BEKTAŞ´IN ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

18.03.2017

Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajda, “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiş ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına zemin hazırlayarak Türklerin tarih sahnesinde ilelebet var olacağını kanıtlamıştır. ´Ya istiklal ya ölüm´ diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır.

Türk ve Dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz bir hatırasıdır. İnsanlık tarihinin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Millet olarak varlığımızı devam ettirebiliyorsak bunu vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimize borçlu olduğumuzu ifade ederek, “Bizlere düşen ecdadımızdan emanet aldığımız bu toprakları canımızdan aziz bilerek, bu vatan için şehit düşen yüz binlerce kahramanımızı yüreğimizde saygıyla yaşatmak ve bizden sonraki nesillere bu güzel toprakları sonsuza kadar barış ve huzur içinde dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri anma Günü’nde; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dediler.