TÜRİB Tarımsal Ürün Endeksleri Lansmanı

14.07.2021
TÜRİB Tarımsal Ürün Endeksleri Lansmanı

TÜRİB Tarımsal Ürün Endeksleri Lansmanı Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilen TÜRİB Tarımsal Ürün Endeksleri lansman toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) tarımsal ürün fiyat endekslerinin ülke genelinde referans fiyat oluşumuna katkı sağlayacağını belirterek, "Artık buğdayın fiyatı için Şikago'ya, Londra'ya değil, TÜRİB endeksine bakacağız." dedi.​

- "Buğdayın fiyatı için artık TÜRİB'e bakacağız"

Hisarcıklıoğlu, tanıtımını yaptıkları tarımsal ürün endeksleri ile ilgili bilgi vererek, "Bu endeksler bize ürün piyasasını şeffaf ve basit bir şekilde izleme imkanı tanıyacak. Ülke genelinde referans fiyat oluşumuna katkı sağlayacak. Artık buğdayın fiyatı için Şikago'ya, Londra'ya değil, TÜRİB endeksine bakacağız. Bu endeksler tarımın nabzı, çiftçinin ve yatırımcının pusulası olacak." dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Pakdemirli, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri tarafından gong çalındı.