BORSAMIZ BAŞKANLARINDAN ÇORUM ŞEKER FABRİKASINA ZİYARET.

30.11.2016
BORSAMIZ BAŞKANLARINDAN ÇORUM ŞEKER FABRİKASINA ZİYARET.

MECLÄ°S BAÅžKANIMIZ MUSTAFA BOYRAZ Ä°LE YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANIMIZ ALÄ° BEKTAÅž, ÅžEKER Ä°Åž SENDÄ°KASI BAÅžKANI SEFER KAHRAMAN REHBERLİĞİNDE ÅžEKER FABRÄ°KASINI GEZDÄ°LER. Borsamız Meclis BaÅŸkanı Mustafa Boyraz ve Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız Ali BektaÅŸ, Çorum Åžeker Fabrikasını ziyaret ederek Åžeker Ä°ÅŸ Sendikası BaÅŸkanı Sefer Kahraman´Ä±n misafiri oldular.Sendika Ä°ÅŸ BaÅŸkanı Sefer Kahraman ile birlikte fabrikayı, iÅŸletme ve tesisleri gezen BaÅŸkanlarımız ÅŸeker üretimi ve satışını da yakından inceleme fırsatı buldular.Ankara yolu 9. km’de 1033 dekarlık alan üzerine kurulmuÅŸ olan Çorum Åžeker Fabrikası hammaddesi tarım ürünü, ürettiÄŸi ürün sanayi ürünü olan entegre tesisi olmakla birlikte, ilimizin en büyük sanayi kuruluÅŸlarından biridir.Fabrikanın temeli 1987 yılında atılmış ilk üretime 1991 yılında baÅŸlanmıştır. Stratejik ürün olan ÅŸeker üretimi yaparak; ÅŸekerde iç talebi karşılayacak miktarda pancar ekim ve üretimini minimum maliyetle gerçekleÅŸtirmek, yine asgari maliyet ve azami katma deÄŸer yaratacak ÅŸekilde ÅŸeker üretmek, ÅŸeker pancarı tarımı ve diÄŸer konularda araÅŸtırma, eÄŸitim, geliÅŸtirme çalışmaları yapmak ve yaptırmak gibi faaliyetler içerisindedir.

2016 Yılında Genel Müdürlükleri tarafından fabrikaya 525.000 ton kota tahsisi verilmiÅŸ ve üreticilerle 525.000 ton üretim sözleÅŸmesi yapılmıştır. Bu kota karşılığı 7 Bölge ÅžefliÄŸinde 130 köyde 2703 çiftçi tarafından 76.650 dekarlık alanda pancar ekimi yapılmış olup; yine 2016 yılında üreticilere pancar ekiminde kullanılmak üzere 2200 ton %46 ÜRE ve 2550 ton %12.30.12 KOMPOZE gübresi dağıtımı yapılmıştır.

Fabrikanın Anaerobik atık su arıtım tesisi mevcut olup endüstriyel atık sular alıcı ortama verilmeden önce arıtımdan geçirilerek kirlilik yükü azaltılarak çalışmaktadır.

FOTO GALERÄ°

Çorum Ticaret Borsası / BORSAMIZ BAŞKANLARINDAN ÇORUM ŞEKER FABRİKASINA ZİYARET.