16.01.2017

Vadi Restaurant’ta gerçekleştirilen geceye Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül ‘Meslek olarak sıkıntılarımız var’. Her yıl 5 binin üzerinde ziraat mühendisinin mezun olduğunu fakat bu mezunların birçoğunun işsiz olduğunu söyledi.

Dünyanın gıda açısından sıkıntıya düştüğünü de belirten Gül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Tarım olarak baktığımızda çok şeyler başardık. Meslek olarak sıkıntılarımız var. Türkiye’de ne yazık ki 39 tane ziraat fakültesi var. Her yıl 5 binin üzerinde ziraat mühendisi mezun oluyor. Bu arkadaşlarımızın birçoğu işsiz ve işle ilgili sıkıntı çekiyor. Tarım ülkesinde bu arkadaşlarımızın işsiz kalması bizim için bir ayıp, kötü durum. Dünya gıda açısından sıkıntıya girmekte. Yaklaşık 1 milyar insan gıdaya ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Avrupa Birliği beslenmesinde değişiklik yapmaz ise gıda tüketimi lüks sınıfı içerisine girecek. Eğer bizde ülke olarak bu duruma bir çözüm bulamazsak bizde aynı duruma düşeceğiz. Tarım alanında yapılan çalışmalar yeterli değil" dedi.

Program sonunda meslekte 35. yılını tamamlamış üyelere ve sponsorlara plaket takdimi yapıldı. Önder Eren'in plaketini Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Mehmet Zengin'in plaketini Ziraat odası Başkanı Mehmet Sayan, Ceylani Erden'in plaketini İnşaat Mühendisleri odası Başkanı Özgür Kılıç, Ahmet Hökelekli'nin plaketini Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Rüştü Çağar'ın plaketini Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan verirken, en tecrübeli üye Gülseven Köse'nin plaketini de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş verdi.

FOTO GALERİ

Çorum Ticaret Borsası / TARIMSAL ÖĞRETİMİN BAŞLANGICININ 171.YILI NEDENİYLE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ÇORUM TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN ‘BAŞAK GECESİ’ DÜZENLENDİ.