ÇORUM’UN TARIM TEMSİLCİLERİ ANKARA’DA

12.06.2020
ÇORUM’UN TARIM TEMSİLCİLERİ ANKARA’DA

Ticaret Borsası Başkanımız Naki Özkubat, Meclis Başkanımız Yılmaz Kaya, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse ve Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Tarım Orman Bakanlığı üst düzey bürokratları ile çeşitli konularda görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

Yapılan görüşmeler neticesinde Çorum tarımına büyük oranda fayda sağlayacak müjdeli haberler ve yeni projeler olduğu bildirildi.

Çorum tarım sektörü temsilcilerinden oluşan heyet ilk olarak, Tarım Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç ile başladıkları ve bir buçuk saatlik süren ziyarette tek tek projelerini anlatarak bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Tunç Çorum’daki sivil toplum örgütlerinin proje üretkenliğini takdirle karşıladığını ifade ederek, “Bu şekilde birlik beraberlik ruhu ile hareket edildiği sürece Çorum çiftçisinin yeni projeler ile karşılaşacağını gözlemliyorum, Bakanlık olarak bu heyecanı ve potansiyeli Çorum’da görüyorum” dedi.

Her türlü desteği vereceklerini ve takip edeceklerini söyleyen Tunç’un yanından ayrılan Heyet “Bir buçuk saat gibi bir zaman ayırarak bizi tek tek dinleyen projelerimiz hakkında bilgi alan uygulama aşamalarında gerekli destek sözü veren Sayın Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Tarım Heyeti daha sonra, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek Çorum’a lisanslı depoculuk kapsamında kazandırılan 30.000 tonluk lisanslı depo için katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Genel Müdür Ahmet Güldal’a Çorum’u simgeleyen bir plaket takdim etti.

Özkubat, “Sayın Genel Müdürümüze ilimize yaptığı katkılardan dolayı özellikle teşekkür ederim” dedi.

Çorum’da sivil toplum örgütleriyle Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerinin birlikte hareket etmelerinin örnek bir dayanışma olduğunu ifade eden Güldal, bunun Çorum İline hizmette olumlu yansımalarının görüleceğini ve TMO olarak Çorum’dan gelen talepleri daha önce olduğu gibi bundan sonra da hızla sonuçlandırılacaklarını ve her zaman her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Çorum ekibi daha sonra hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş’u ziyaret ederek İlimizin hayvancılıkla ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Genel Müdür Erdurmuş, Çorum’da Ari işletmeler ile ilgili son 2 yılda yapılan çalışmalar ve artıştan memnuniyetini bildirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Böyle bir çalışmanın birbirine inanan güçlü bir ekiple olabileceğini kaydeden Erdurmuş, “Bu ekip ruhunu korudukları müddetçe Çorum’da çalışmalara çalışmaların olumlu bir şekilde devam edeceğini edeceğine inancım tamdır” dedi.

Meclis Başkanımız Yılmaz Kaya, Genel Müdürün yakın ilgisine çok teşekkür etti.

Kaya, “Gece gündüz demeden telefonla ne zaman istesek taleplerimizi iletebiliyoruz ve anında sonuç alıyoruz. Çorum’a özel olarak sağladı katkı için özellikle teşekkür ediyorum, bu durum süt üretimi yapan çiftçimize güç kazandırıyor” diye konuştu.

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik ve Kanatlar ve Küçük Evcil Hayvanlar Daire Başkanı Erol Bulut’u ziyaret eden heyet desteklerinden ve Çorum’a sundukları katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Çorum ekibi ayrıca, Bakanlık Strateji Başkanı Kerim Üstün’ü ziyaret ederek uygulamayı düşündükleri projeler için mali destek talebinde bulundular.
Strateji Başkanı Üstün Çorum’da teknolojik tarım projelerine büyük oranda katkıda bulunacaklarını ayrıca hayvancılık projesi kapsamında da destekte bulunacaklarının müjdesini verdi.

Ziyaret edilen Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker’ de tarım arazilerinde modernizasyon ve sulama desteklerinin Çorum için mümkün olduğunca fazla kullandırılacağının ve Genel Müdürlük olarak Çorum’daki dayanışmaya her zaman destek ve katkıda bulunacaklarının sözünü verdi.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Tarımına ve çiftçisine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, görüşmelerinin çok faydalı ve verimli geçtiğini belirterek “Gayemiz ilimize daha fazla ne kazandırırız olduğunu beyan etti. Bunun için elimizden gelen gayreti her zaman sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.