Girişimcilik, Mentorluk ve Staj İş Birliği Protokolü İmza Töreni ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

13.02.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) Ä°l Genç GiriÅŸimciler Kurulu BaÅŸkanları, TOBB BaÅŸkanı M. Rifat HisarcıklıoÄŸlu’nun ev sahipliÄŸinde biraraya geldi.?
TOBB BaÅŸkanı M. Rifat HisarcıklıoÄŸlu burada yaptığı konuÅŸmada, genç giriÅŸimcilere tavsiyelerde bulunarak, gençlere rol model olmalarını, onlara kendi baÅŸarılarını anlatmalarını istedi.

Yerelde etkili olmaları gerektiÄŸine vurgu yapan HisarcıklıoÄŸlu, “En büyük potansiyel üniversitelerdir. Sizin için hazine üniversiteler. Hepsi genç, hepsi gelecekte ne yapacağım kaygısında. Onun için bunları teÅŸvik edin. Her ilde en azından bir üniversite var. GiriÅŸimcilik kulübü yoksa kurdurtun. Varsa onlarla yakın temas içinde olun. Onları da diÄŸer kulüpler içinde en aktif hale getirmeniz lazım” dedi.

HisarcıklıoÄŸlu, akademik danışmanlar ile de birlikte çalışmalarını tavsiye etti.

Genç giriÅŸimcilerin birlikte projeler tasarlamalarını isteyerek, “TOBB Kamu üzerinde en etkili iÅŸ örgütü. Kamu politikalarının tasarlanmasına katkı vermek bizim görevimiz. Türkiye’de herkes giriÅŸimciliÄŸi keÅŸfetti. Türkiye’de giriÅŸimcilik konuÅŸuluyorsa burada TOBB’un rolü bir numara” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu, genç giriÅŸimcilerin geliÅŸmesi için eÄŸitim seminerleri düzenlemeye baÅŸladıklarını anlatarak, bu eÄŸitimlere katılmalarını istedi.

Genç GiriÅŸimci Kurullarının üyelerini ziyaret etmesi gerektiÄŸini vurgulayan HisarcıklıoÄŸlu, “OturduÄŸumuz yerden rol model olamayız. Onların sıkıntılarını, dertlerini, fikirlerini muhakkak sahada ziyaret ederek, dinleyerek öÄŸrenebiliriz. Bölge toplantıları yapmanız lazım” dedi.

Kaynak sıkıntısı olmadığını belirten HisarcıklıoÄŸlu, stratejik hareket edene çok kaynak olduÄŸunu söyledi. HisarcıklıoÄŸlu, sosyal medyayı ve yerel medyayı etkili kullanmalarını, yaptıkları çalışmaları bu ÅŸekilde duyurmalarının önemine deÄŸindi.