Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı

23.12.2019
Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı

Vatan Partisi'nin Üretim Devrim Kurultayı, Çorum'da yapıldı. 16. kurultaya katılan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Türkiye Libya anlaşmasına da değindi. Diğer ülkeler için de adım atılması gerektiğini söyledi. Kurultaya Çorum Ticaret Borsası Yön. Kur. Bşk. Naki Özkubat katıldı. Aynı zamanda konuşma yapan Başkanımız Naki Özkubat, araziye değil, üretime destek verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Özkubat, yaptığı konuşmasında;
"Devletimiz, çeşitli destekler veriyor. Arazi desteği ,mazot desteği gibi. Fakat, bizim başından beri, Ziraat Odası Başkanı ile de görüş birliğinde olduğumuz, bu desteklerin bu şekli ile değil, daha sonraki süreçlerde, ürüne destek şeklinde verilmesidir. Üretene destek verilsin, bizim istediğimiz bu. Şimdi özellikle, bizim bulunduğumuz bölgelerde yoğun olmasa da, doğu bölgelerimizde, arazi sahipleri, arazisini kiraya veriyor. Devlet desteklerini de, tarlasını kiraya veren alıyor. Üreten sonuçta kazanamıyor. Bugün doğuya, maraş bölgelerine bakın, arazisini kiraya veren çok. Ve çok ucuz paralara kiraya veriliyor. Ama devlet desteklerini, kiraya verenler aldığı için de üretici kazanamıyor. Kazanamayınca da araziler boş kalıyor. O yüzden, bizim, özellikle ürün desteğini direkt üretene, hangi tarihte kim ne üretirse üretsin, borsa tescilini yaptırdıktan sonra, üreticinin kendisine verilmesi gerekiyor. Geçmiş zamanda da bu şekilde yanlış işlemler olmuş olabilir. Ama doğrusu budur. Bu neyi sağlıyor:
1- Üretim artışına neden olacaktır.
2- Devlet, bu desteği verirken, ürün kalitesine göre de destek verecek. Diyecek ki; kaliteli buğdayın desteği şu, kalitesi düşük buğdayın desteği bu. Yani burada, kaliteyi ön plana çıkartmak.
3- Devletin üretilmesini istediği ürünün destek miktarını ayarlamak. şeklinde konuşmuştur."