Çorum Ticaret Borsası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırlamış olduğu proje kapsamında Sungurlu'da doğaya keklik salımı yapıldı.

28.06.2019

Av yasağı bulunan Sarıkaya Köyü'nde düzenlenen keklik salımı törenine Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İl Genel Meclisi Üyeleri Alaattin Tosundere, Mehmet Kaplan, Ercan Şahin, İlçe Müdürü Hicabi Berişbek, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Seyfi Erayhan, Avcılar Birliği Başkanı İdris Akyüz, köy Muhtarları ve çiftçiler katıldı. Kekliklerin doğal yaşamına uygun olan üç ayrı bölgeye doğal yaşamı korumak doğal dengenin korunumunu sağlamak amacıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Sungurlu İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, "Tüm sivil toplum örgütleri ile beraber bizde bu kampanyayı destekliyoruz. Bu kapsamda doğaya keklik salınması ile süne biyolojik mücadelesine gayret göstereceğiz. Burada katkılarından dolayı İl Tarım Müdürlüğümüze ve Çorum Ticaret Borsa Başkanımız Naki Özkubat'a teşekkür ediyorum. Buradan ilçemizdeki tüm avcılara sesleniyorum. Doğada bulunan ve bizim biraz önce salimim gerçekleştirmiş olduğumuz keklikler buğday üretimimizin teminatıdır. Süne ile mücadelede parasız askerlerimizdir. Keklikleri vurmayın. Gelin ben size kekliklerin yerine tavuk eti ikram edeyim. Böylece doğal dengemiz bozulmamış olsun" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat da, "İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa ocak ayında programladığımız bu organizasyona ilk etapta 500 adet keklik alarak katkı sağlamış bulunmaktayım. Bizim ana hedefimiz Çorum'un tamamındaki buğdayların kalitesini artırmaktır. Önümüzdeki yıllarda tarımsal faaliyetlere ve Tarım İl Müdürlüğüne katkılarımız artarak devam edecektir. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.